Česká verze English version
Cykloserver.cz

Výsledky vyhledávání

« Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Další »

AKTUALITY: Loudání 2016 – díl III., cesta byla suchá místy mokrá

... v noci se mi zdála píseň od Buty. Cesta byla suchá místy mokrá, viditelnost celkem dobrá. Jenže je to jen sen. Realita je jinde. Ráno se budím 3.45. Od večera mám vše nachystané, jen nasoukat do sebe snídani. Docela rychle a pln optimismu vyrážím z peřin.

AKTUALITY: Loudání 2016 – díl I., než vyšlo slunce

Chtěl bych Vám popsat v malé trilogii Loudání 2016. Pokud byste si u monitoru chtěli Loudání užít nějak víc, vezměte smirkový papír, posolte, přidejte trošku pepře. Usaďte se na něj jen ve spodním prádle. Zbytek solničky pak vysypte na hlavu a něco vetřete do podpaží. Lehce se přelejte studenou vodou.

AKTUALITY: Loudání 2015 – někdy se holt nezadaří, 1. část

Loudání českou krajinou - pochybuju, že je tady někdo, kdo neví o co jde, ale pro sichr: MTB maraton dlouhý kolem 750 kilometrů. Trasa je každý rok jiná a vede nejdivočejším terénem, jaký se dá ve střední Evropě sehnat. Není to etapák – respektive závod má jen jednu etapu. Kdo chce vyhrát, nesmí ztrácet čas spaním. Zkrátka, velké dobrodružství.

AKTUALITY: Nonstop Loudání 2015, 3. část

5.6.2015, pátek – Z Dlouhých Strání je nekonečný sjezd do Koutů nad Desnou. Silnice široká asfaltová lemovaná svodidly. Teď v noci ji mám jen pro sebe. Mohl bych to pustit dolů s větrem o závod, místo toho mám vítr z těch svodidel. Mikrospánek je svinstvo.

AKTUALITY: Nonstop Loudání 2015, 1. část

Loudání českou krajinou je kultovní klasika pro všechny ortodoxní vyhledávače cyklistických dobrodružství a drsných výzev. Přičemž označení ortodoxní vyhledávač v tomto případě zní lépe než blázen.

AKTUALITY: Salzka dlouhá, cesta marná

A-Strecke na 211 km s převýšením 7119 výškových metrů. Nejtěžší MTB závod, minimálně v Evropě. Meka i nedosažitelný cíl. Letos jsem byl poprvé na startu a ne naposled.

AKTUALITY: Loudání 2014 očima cyklotrempa, I. díl

Vánoce dopadly dobře. I velikonoce se vydařily. Teď je na řadě Loudání. 14 dní před startem přišla sviňa teplá fronta. Za týden napršelo odhadem metr ... že vody snad nemusím dodávat. Loni jsme bojovali se záplavami, a letos to bude asi taky tak. Hromada lidí vzdala týden před startem. Klasické oddělení zrna od plev, řekl by klasik. Každopádně náhradníci byli rádi.

AKTUALITY: 1000 mil - z nadšení do deprese a zase zpět, 3. část

V minulém dílu reportáže z ročníku 2013 jsem přestal stíhat tempo nejlepších a skoro sólojízdou jsem v jednom dni zdolal Nízké Tatry i Velkou Fatru. Tam jsem v podvečerním stoupání na Krížnou zrušil zadní kolo. Po zajížďce do Prievidze se mi v servisu u obchoďáku Tesco podařilo koupit fungl nové a po třech hodinách se vrátit na trasu Mílí. V tomto reportu už spolu dojedeme na CP1 a v noci přejedeme hranice naší domoviny.

AKTUALITY: Loudání 2014 – díl 4., Krkonošským okroužkem do cíle

Znáte někdy ten pocit, kdy jste v nějaké téměř beznadějné situaci, bloudíte v naprosté tmě v Polských lesích, bojujete s únavou, s halucinacemi a říkáte si: „Chtěl bych být v teple, v postýlce, v teploučku….“. Tak já byl v té postýlce na Horních Mísečkách a někde v Polsku pod Sněžkou spolu neuvěřitelně dramaticky bojovali o první flek na Loudání Martin Vít a Štěpán Stránský. Ještě teď si dobře pamatuji, jak pěkně peřina hřála a polštář padl přesně pod hlavu. I toto je Loudání 2014.

AKTUALITY: Loudání 2014 – díl 3., ranní věštba vyplněna

Je pátek ráno 6.6. čtvrtá hodina ranní. Dopřál jsem si luxusních šest hodin spánku v penzionu pod Tolštejnem. Kupodivu vstávám radostně. Venku je ještě šero. Z celkové porce letošního Loudání bych měl mít spořádáno 247 km a 371 km před sebou. V reálu jsem ovšem včera skousl těch kilometrů 280. Bez komentáře, prosím.

« Předchozí | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Další »

Reklama



Tipy pro Vás

SHOCart liga - seriál MTBO závodů pro veřejnost

Vyhrajte s námi

Partneři

SHOCart - outdoorové mapy všeho druhu Acepac - bikepacking equipment Česká Mountainbiková Asociace Rychlebské stezky Cyklisté vítáni - síť certifikovaných zařízení pro cyklisty

Najdi tip na výlet

v turistické oblasti
podle průchozího místa
podle typu aktivity

Kalendář

Novinky z knihovny

Reklama





Copyright 2007 - 2024 Cykloserver.cz |